tirsdag den 15. maj 2012

Rabarbermuffins med Hvid Chokolade

Disse muffins smager skønt, og er utrolig nemme at lave - bedre bliver det ikke!

Opskriften giver 10-12 muffins:

140 gr blødt smør
140 gr sukker
160 gr hvedemel
2 store æg
1 tsk bagepulver
1,5 tsk vanijlesukker
100 gr hvid chokolade
200 gr rabarber
1 spsk sukker

Ovnen varmes op til 180 grader, og muffinsformene gøres klar. Det er en fordel hvis du har en muffinform af metal, som du kan sætte papirformene i - men hvis ikke, så kan du bruge dobbelte papirforme.

Rabarberne renses, og skæres i tynde skiver. Drys en lille spiseske sukker over rabarberne, og lad det stå, mens du laver dejen færdig.

Smør og sukker røres sammen, hvorefter æggene piskes i. Bland bagepulver og vaniljesukker med melet, og sigt det i dejen, en smule af gangen. 

Den hvide chokolade hakkes, og vendes i dejen sammen med rabarberstykkerne.

Fyld dejen i formene og bag i ca 20 minutter, de skal være gyldne - men tjek evt efter ved at stikke en kødnål i - der må ikke sidde dej ved, når den trækkes op.


1 kommentar:

  1. mine muffins blev dårlige, ville ikke blive faste, forblev helt snaskede. øv at jeg brugte mine sidste rabarbere fra haven på det :-(
    hilsen Thilde

    SvarSlet