Denne opskrift er inspireret af opskriften på Torta Della Nonna fra "A piece of cake" af Leila Lindholm. Kagen er den samme, jeg har blot valg at hælde en sirup over kagen til sidst, hvilket virkelig gjorde underværker.
Ingredienser:
150 gr blødt smør
300 gr marcipan
6 økologiske æg
250 gr ricotta
Skal af 1 usprøjtet citron
Skal af en usprøjtet appelsin
Evt. 1 bitter mandel
0,5 dl hvedemel
Pinjekerner
Smør og mandelflager til formen
Sirup:
150 gr sukker
Saft af 1 citron
Saft af 1 appelsin
Piskefløde
Varm ovnen op til 175 grader. Smør og marcipan røres sammen, til det bliver cremet. Herefter tilsættes æggene et ad gangen under piskning. Ricotta, revet appelsin- og citronskal og evt. bittermandel røres i, og til sidst vendes melet i.
En springform på 24 cm smøres og drysses med mandelflager. Dejen fyldes i, og til sidst drysses med pinjekerner. Kagen bages midt i ovnen i 25-30 minutter. Prøv at checke med en strikkepind om kagen er færdigbagt.
Til siruppen kommes sukker, citron- og appelsinsaft i en gryde, og det koges i et par minutter.. Siruppen hældes over kagen, som gerne skal stå og trække i nogle timer.
Kagen serveres sammen men letpisket flødeskum.
Hej, og velkommen til min blog. Jeg hedder Susanne Tjalve Krebs og dette er stedet hvor jeg for fremtiden vil beskrive mine udfoldelser i mit lille køkken. Jeg bliver ugentligt udfordret, da vi er medlem af kbhff og derfor tit bliver præsenteret for grøntsager, jeg ikke engang vidste eksisterede, førend de ender op på mit køkkenbord. Derudover så har jeg en temmelig sød tand, hvilket måske vil anes.. Men i alle fald, så velkommen til - håber at du kan finde lidt inspiration. Mvh Susanne
lørdag den 15. oktober 2011
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar