onsdag den 12. september 2012

Grøntsags Tærte




Denne skønne tærte kan laves i et væld af variationer, men her kommer en variant som med sikkerhed smager skønt.


Ingredienser:

Dej:
100 gr smør
100 gr hvedemel
100 gr grahamsmel
lidt vand

Fyld:
250 gr hytteost
3 æg
3 porrer
2 gulerødder
1 squash
ca 250 gr tomater, hakket
Salt (gerne urtesalt)
Peber


Ovnen tændes på 200 grader.

Dejen:
Smørret smuldres i melet, og lidt vand tilsættes indtil dejen samler sig. Tærteformen smørres og dejen trykkes ud i formen. Prik den med en gaffel, og bag den i ovnen i 15-20 minutter.

Fyld:
Gulerødderne og squash rives. Porrerne skæres i tynde skiver, og steges på en pande. Herefter tilsættes gulerod, squash og tomat og det hele steges, indtil det er faldet sammen. Smag til med salt og peber.
De 3 æg piskes sammen og blandes sammen med hytteost og grøntsagsblandingen. Blandingen hældes i tærteformen, og tærten bages i 30-40 minutter.

Tærten serveres sammen med en god salat, og noget godt brød.


Eventuelt kan man servere denne avocado-hytteost salat til, det er altid et hit.

2 modne avocadoer moses med en gaffel og blandes sammen med 250 gr hytteost og smages til med urtesalt.

1 kommentar:

  1. Hejsa.
    Jeg synes virkelig, at det her en skøn opskrift. Jeg er hel vild med hytteosten i fyldet, men også de revne gulerødder og squash. Det lyder rigtig lækkert, og jeg kan allerede forestille mig, hvor godt det smager. Når jeg skal lave retten, vil jeg dog også tilføje lidt stegt bacon. Jeg synes lige, at der mangler et eller andet i fyldet, og jeg kunne forestille mig, at bacon ville smage skønt sammen med.
    Jeg glæder mig til at prøve. :)

    SvarSlet