onsdag den 1. februar 2012

Farmors Ungarske Nøddepleskner

Denne opskrift stammer fra min farmor. Vi fik altid disse småkager, når vi kom på besøg i juletiden - så det var med stor gensynsglæde at jeg lavede disse småkager.


Opskriften giver ca. 50 stk.


Ingredienser:
6-7 æggehvider
250 gr sukker
300 gr finthakkede hasselnødder
Lidt smør


Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Hviderne piskes sammen med sukkeret, og hasselnødderne vendes i.
En bageplade dækkes med bagepapir, som smøres med smør. Det lyder måske lidt mærkeligt, men ellers er det meget svært at få småkagerne af pladen.
Tag ca en 1 med top, og sæt den på bagepladen, hvorefter massen flades ud. Jeg havde 16 stk på hver plade, da de flyder en del ud.
Småkagerne bages i ca 7-8 minutter, men hold øje med dem til sidst. De skal blive gyldne. Mens det første hold småkager er i ovnen, kan man med fordel gøre næste hold klar.
Når de er færdige, tages de ud af ovnen, og forsigtigt lægges de over på en rist, ved hjælp af en spatel el. lignende - jo tyndere, des bedre.
Når småkagerne er afkølet pakkes de ned i en kagedåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar