Denne opskrift stammer fra min farmor. Vi fik altid disse småkager, når vi kom på besøg i juletiden - så det var med stor gensynsglæde at jeg lavede disse småkager.
Opskriften giver ca. 50 stk.
Ingredienser:
6-7 æggehvider
250 gr sukker
300 gr finthakkede hasselnødder
Lidt smør
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Hviderne piskes sammen med sukkeret, og hasselnødderne vendes i.
En bageplade dækkes med bagepapir, som smøres med smør. Det lyder måske lidt mærkeligt, men ellers er det meget svært at få småkagerne af pladen.
Tag ca en 1 med top, og sæt den på bagepladen, hvorefter massen flades ud. Jeg havde 16 stk på hver plade, da de flyder en del ud.
Småkagerne bages i ca 7-8 minutter, men hold øje med dem til sidst. De skal blive gyldne. Mens det første hold småkager er i ovnen, kan man med fordel gøre næste hold klar.
Når de er færdige, tages de ud af ovnen, og forsigtigt lægges de over på en rist, ved hjælp af en spatel el. lignende - jo tyndere, des bedre.
Når småkagerne er afkølet pakkes de ned i en kagedåse.
Hej, og velkommen til min blog. Jeg hedder Susanne Tjalve Krebs og dette er stedet hvor jeg for fremtiden vil beskrive mine udfoldelser i mit lille køkken. Jeg bliver ugentligt udfordret, da vi er medlem af kbhff og derfor tit bliver præsenteret for grøntsager, jeg ikke engang vidste eksisterede, førend de ender op på mit køkkenbord. Derudover så har jeg en temmelig sød tand, hvilket måske vil anes.. Men i alle fald, så velkommen til - håber at du kan finde lidt inspiration. Mvh Susanne
onsdag den 1. februar 2012
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar