lørdag den 31. marts 2012

Chokolade KonfektFørste lækre sag til venstre er en Baileys kugle, nummer 2 i midten er en hvid chokoladetrøffel med Baileys overtrukket med lys chokolade og til sidst ses en kaffetrøffel overtrukket med hvid chokolade.


1. Baileys kugler


Disse Baileys kugler er fuldstændigt fantastiske, og meget syndige.
De kom til verden ved et mindre uheld, men jeg har efterfølgende genskabt forløbet og kan derfor videregive denne opskrift..


Ingredienser:
250 gr marcipan
50 ml Baileys
175 gr flormelis
100 gr blød nougat
200 gr lys chokolade til overtræk (Mørk chokolade kan også sagtens bruges)
Hakkede nødder eller mandler til pynt


Bland marcipan og Baileys sammen, og tilsæt herefter flormelis. Den bløde nougat skæres i små stykker (lidt mindre en 1*1 cm) og om hvert stykke lægges en klump marcipan, som rulles til en kugle.
Når alle kuglerne er lavet, skal kuglerne overtrækkes med chokolade. Hvis du kender teknikken, eller har mod på at prøve noget nyt, så kan jeg bestemt anbefale at temperere chokoladen, det gør altså en kæmpe forskel. Når du har overtrukket 4-5 stykker, så drys lidt hakkede nødder over, og forsæt så med at overtrække igen.
Denne opskrift fandt jeg hos himmelske-kager - og de er bare super gode.


2. Hvid chokoladetrøffel overtrukket med lys chokolade


200 gr hvid chokolade
2 spsk piskefløde
Korn fra 1 vaniljestang
2 spsk Baileys
Lys chokolade til overtræk


Chokoladen hakkes fint og smeltes i mikrobølgeoven, herefter tilsættes vaniljekornene. Fløden opvarmes og de 2 spsk tilsættes chokoladen (husk at varme mere op, end de 2 spsk, da noget fordamper.) Fløden røres sammen med chokoladen, hvorefter de 2 spsk Baileys tilsættes. Skålen sættes i køleskab med film sluttende tæt til overfladen. Når massen er blevet tyk, formes den til kugler, som sættes til tørre, og herefter overtrækkes de med lys chokolade.


Opskriften her fandt jeg hos Hanne K's verden


3. Kaffetrøfler


120 gr lys chokolade
6 cl piskefløde
3/4 spsk smør
1/2 spsk nescafe


Hvid chokolade til overtræk


Chokoladen smeltes, og fløden opvarmes sammen med kaffen. Herefter blandes chokolade, fløde og smør sammen og sættes på køl med film over. Når massen er blevet tyk, formes den til kugler, som sættes til tørre, og herefter overtrækkes de med hvid chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar