tirsdag den 27. september 2011

Emmerboller

Dette er simpelthen de skønneste boller, og så dejligt nemme at lave. Dejen skal laves om aftenen og stå på køl natten over.

Ingredienser: (Giver 10-12 stk)

2 dl A38 eller kærnemælk
3 dl lunkent vand
15 gr økologisk gær
1 tsk salt
1 spsk honning
250 gr emmermel/speltmel (halvt af hvert, alternativt har Urtekram en melblanding med emmer og spelt mel)
200 gr hvedemel
75 gr solsikkekerner, græskarkerner eller hakkede valnødder..
Sesamfrø

Ingredienserne røres sammen i nævnte rækkefølge, og dejen sættes i køleskab til næste dag.
Bollerne laves ved at sætte dejen på en bageplade med to skeer, og bollerne drysses med sesamfrø.
Bages i 20 min ved 200 grader varmluft.
Disse boller kan sagtens fryses.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar