tirsdag den 27. september 2011

Pærekage med Valnødder

Ingredienser:

2 store æg
2 dl sukker
1,5 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
100 gr valnøddekerner
Skallen af en økologisk citron
2 pærer
125 gr smør
50 gr valnødder
Evt nogle knuste makroner

Creme:
Cremefraiche
Vaniljesukker
Stødt kardemomme

Sæt ovnen på 200 grader. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Pisk æg og sukker og vend melet i. Hak valnøddekerner fint og vend i sammen med citronskallen. Kom dejen i en smurt, meldrysset bradepande, ca. 20*28 cm. Skræl pærerne, og skær dem i skiver og fordel dem herefter i dejen. Drys hele valnødder over, og skær smørret i skiver og fordel over kagen. Drys evt. lidt knuste makroner over.

Kagen bages i 25-30 minutter midt i ovnen.

Cremefraiche smages til med vaniljesukker og kardemomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar