lørdag den 15. oktober 2011

Citrus Tærte

Denne opskrift er inspireret af opskriften på Torta Della Nonna fra "A piece of cake" af Leila Lindholm. Kagen er den samme, jeg har blot valg at hælde en sirup over kagen til sidst, hvilket virkelig gjorde underværker.






Ingredienser:


150 gr blødt smør
300 gr marcipan
6 økologiske æg
250 gr ricotta
Skal af 1 usprøjtet citron
Skal af en usprøjtet appelsin
Evt. 1 bitter mandel
0,5 dl hvedemel
Pinjekerner
Smør og mandelflager til formen


Sirup:
150 gr sukker
Saft af 1 citron
Saft af 1 appelsin


Piskefløde


Varm ovnen op til 175 grader. Smør og marcipan røres sammen, til det bliver cremet. Herefter tilsættes æggene et ad gangen under piskning. Ricotta, revet appelsin- og citronskal og evt. bittermandel røres i, og til sidst vendes melet i.
En springform på 24 cm smøres og drysses med mandelflager. Dejen fyldes i, og til sidst drysses med pinjekerner. Kagen bages midt i ovnen i 25-30 minutter. Prøv at checke med en strikkepind om kagen er færdigbagt.
Til siruppen kommes sukker, citron- og appelsinsaft i en gryde, og det koges i et par minutter.. Siruppen hældes over kagen, som gerne skal stå og trække i nogle timer.


Kagen serveres sammen men letpisket flødeskum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar