torsdag den 13. oktober 2011

Oksegryde

Ingredienser:
600 gr oksebov
1 lille selleri
200 gr friske, grønne bønner
2 kalve/okse-bouillon terninger
Små sylteløg (eller hvis det ikke kan fås, små alm. løg skåret i både.)
1 liter vand
2 dl rødvin
Lidt smør
Evt. lidt bacon
2 lauerbærblade


Kødet skæres i tern på ca. 1½ cm, og kødes brunes i smørrret. Herefter tilsættes 1 liter vand sammen med 2 dl rødvin, bouillonterninger og lauerbærblade. Så snart det begynder at koge, skrues ned for varmen, og rettten skal nu simre i ca. 1 time og 3 kvarter under låg. Det er vigtigt at det ikke kommer til at koge for voldsomt. Herefter fiskes lauerbærbladene op.


Sellerien skæres i små tern på ca. 1 cm, og koges i 15 min.


Enderne skæres af bønnerne, og de skæres evt. over på midten. Bønnerne kommes i gryden, og skal koge i små 10 minutter.


Løgene steges lidt på en pande, evt. sammen med bacon.


Til sidst kommes både løg og selleri i gryden.


Retter gør sig rigtig godt sammen med rodfrugtmos.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar